Yritysvastuun (ESG) nykytila-analyysi ja tiekartta

Nykytila-analyysi on konkreettisen yritysvastuutyön perusta ja ensimmäinen askel. Autamme yrityksiä määrittelemään niiden vaikutuksia ja riskejä yritysvastuun kaikilla osa-alueilla. Nykytila-analyysin jälkeen on mahdollista täsmentää konkreettiset yritysvastuun toimenpiteet hyötyjen realisoimiseksi.

Kuva
Opiniojuris Palvelut

Yritysvastuutyön ensimmäinen askel 

Nykytila-analyysissa määritellään yrityksen toiminnan vaikutuksia ihmisiin, ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lähtökohtana on minimoida ja estää negatiiviset vaikutukset (jalanjälki). Kun tämä perusta on rakennettu, huomiota on hyvä kiinnittää myös yrityksen positiivisiin vaikutuksiin (kädenjälki). 

Nykytila-analyysissä

  • määritellään yritystoiminnan negatiiviset vaikutukset ja riskit sekä olennaiset vastuullisuuskysymykset ja
  • täsmennetään myös yritystoiminnan positiivisia vaikutuksia ja vastuullisuuteen liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia.

Tiekartta: Nykytila-analyysin jälkeen on mahdollista täsmentää konkreettiset ja vastuullisuustyössä priorisoitavat yritysvastuun toimenpiteet yritysvastuun hyötyjen realisoimiseksi.

Autamme yrityksiä määrittelemään niiden vaikutuksia ja riskejä yritysvastuun kaikilla osa-alueilla, eli sosiaalisessa, ympäristö- ja taloudellisessa vastuussa. Yrityksen tarpeiden mukaan analyysi voi kattaa kaikki yritysvastuun osa-alueet tai osan tai yhden niistä. Mikäli yritys haluaa kaikkien yritysvastuun osa-alueiden analyysin ja/tai tiekartan, ympäristövastuun kartoitus toteutetaan yhteistyössä yhteistyökumppanin kanssa.